2012 m. liepos 18 d., trečiadienis

Gvazdikėlių darželis...

Štai ir gimė pirmasis skrebukas apie mūsų mažylę. Tiesą pasakius, kol vaikas toks mažas man asmeniškai ganėtinai sunku pasigaut įkvėpimo ką nors apie jį sukurt... Kur kas paprasčiau su paūgėjusiu pypliu, kuris jau ir laksto, ir "zbitkavoja", ir šiaip - aktyviai dalyvauja suaugusių gyvenime :)
Bet apie ką aš čia... aaa...
Skrebuko gimimą pagreitino Mainų rato užduotis - gėlės. Kaip tik prisiminiau, kad turiu nuotraukyčių, kur mažoji tiesiog įsiraususi į puseserės gvazdikėlių darželį ilgai gėlytes čiupinėjo, "uostė" ir krykštavo sujaudinta naujų emocijų. Tai va, pamaniau, reikia būtinai pasinaudot visom "pametėtom" progom ir pabandyt sudėliot pirmą savo "gėlėtąjį" :)
Tiesa, aš ne anglistė, bet pavadinimas atsirado beieškant ne lietuviško gvazdikų pavadinimo (tikiuosi jis tikrai yra toks). Tas žodis "clove pink" man žiauriai prašėsi truputį išskaidomas, kad beskaitant atsirastų tokia "ale" dviprasmybė: gvazdikai, meilė, rožinė spalva...




Labai lauksiu Jūsų komentarų ir patarimų, ką čia padariau galbūt ne visai taip (kažkodėl šis skrebukas ne visai man "limpa")... Ačiūūū :)

7 komentarai:

  1. Koks idomus skrebukas, man patinka, kaip suderinai popierines ir nertas gelytes. Ir tas raktelis taip romantiskai atrodo. Smagu, kad sudalyvavai!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Grazu labai :) labai patiko ideja su nerinuku ant kepureles :) super ziurisi :) o jei prasai patarimo tai bent asmeniskai kas man uzkliuvo ne taip, tai geltonoji gelyte ant maziukes rankytes, as ja nuimciau, nes uzgoze mergyte :) ir va drugeli siek tiek pakelciau auksteliaus, nes atrodo dabar kad gelyte ji prispaude ir nepaskrenda, o truputi atsiskyres jis atrodytu lyg skristu virs gelyciu ir mergytes :) bet cia tik mano pastebejimai, nereikia ju klausytis :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Man tikrai reikia "kitos akies", ačiū už pamąstymus :) Tą gėlę tai "brukau" vaikui į rankas, nes norėjau pabrėžt tą saują gvazdikų jos rankytėj, bet tikrai gal ir ne labai čia "į temą. Gvazdikai ir taip gal gerai matosi :)

      Panaikinti
  3. Neeilinis skrebukas! Man ta geltona gele neuzkliuvo...matosi kad rankyte laiko koteli tai suvokiama ka bandei tuom pavaizduoti ;)
    Kiekvienos skrebukes vaizduote esa savaip igyvendinama...manau nera 'teisingo' budo kaip skrebinti. Juk davus tas pacias priemones 10 skrebukiu turetume 10 ivairiu, labai skirtingu skrebuku (hmmm...manau tai butu geras issukis ;)
    Ka as kitaip buciau padarius? mano akimis elementu dydis esa per mazas ant 30x30cm pagrindo. Nors as esu uz tuscia vieta -erdve 'white space' bet cia jos kaip ir per daug: Nuotrauka buciau padidinus kad iskirptas vaikiukas butu didesnis; fone po nuotrauka buciau papurskus dazu- visvien tai paliktu erdves, bet dar viena sluoksni ivairoves butum ikomponavus. Manau jei visa tai butum klijavus ant A4 pagrindo, su masteliu viskas butu OK.
    Visi elementai man rodos kad isdarkyti o ne sujungti....truksta vientisumo ir lengvesnio perejimo akimis nuo vieno tasko prie kito. Pavyz. tos 3 gelytes tenai per minimalios. Ten dar buciau dadejus ar teksto kortele ar dar kokios virvutes, vinuku ar kringelio.
    Kaip ir sakau, tai cia tik mano nuomone, ir jos i galva imti nereikia ;)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tikrai gera mintis dėl tų dešimties skrebukų su tomis pačiomis priemonėmis :)
      Džiaugiuosi girdėdama kitų nuomones, nes manau tik taip galima greičiau į priekį pasistūmėti :) Stengsiuos viską susikraut į savo žinių "bagažinę" :)

      Panaikinti
  4. Man labai patiko tavo darbelis, kad jis toks iš esmės minimalistinis ir lieka daug erdvės. Man, pvz, niekaip nepavyksta tokių padaryt, vis prikraunu visko. Todėl negaliu kibti prie kompozicijos. Be to, akis su laiko išsiugdo. Pamatysi. ;)

    Patiko ir dėl to, kad iškirpai dukrelės nuotrauką ir sukomponavai taip, tarsi ji išties būtų tvorele aptvertame darželyje ir uostytų gėles. Ir kepurytės detalė verta atskirų pagyrų. :)

    Vienas vienintelis dalykas, kuris man užkliūna, tai kad mergaitės nuotraukytė tamsi. Gal čia jau, kai fotogravai visą skrebuką pasidarė toks efektas? O gal originali nuotrauka tokia..? Bent man taip norėtųsi šviesesnio mergytės veiduko ir rankyčių.

    Bet šaunus darbelis, bravo, bravo, bravo. :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. labai malonu isgirsti dar viena nuomone :) nuotrauka originale gal kiek ir geresne, bet is esmes tai nera kokybiska, nes telefonine... o del erdves uzpildymo, tai as pati sau pagalvojau, kad cia tikriausiai mano savybes taip atsiskleidzia... nu kukli as ir nedrasi tame skrebinime, gal kaip ir gyvenime :) gal dar kaip nors pavyks isdraseti :)

      Panaikinti