2011 m. gruodžio 28 d., trečiadienis

Kelionių užrašai

Tai pirmoji mano dekoruota užrašų knygutė, kurios gamybos procesas ganėtinai smarkiai išsitempė laike, o pati pradinė vizija gerokai pasikeitė, kol, taip sakant, "mintis tapo kūnu" :) Knygelės tema, kaip jau greičiausiai supratot iš antraštės - kelionės, pati užrašinė Kalėdų proga iškeliavo pas mamą, kuri labai mėgsta ne tik pakeliauti, bet dar ir brūkštelt popieriuj savo kelionių įspūdžius.






Trumpai apie tai, iš ko "tai" padaryta: knygelė aptraukta drobe (drobė nudažyta akrilu ir nulakuota), moterytės atvaizdas pasendintas crackle, aprėmintas ir minimaliai padekoruotas... Kad užrašinės trapiosios detalės ilgiau tarnautų, siuvau jai "namučius", kurie dekoruoti ant tos pačios drobės perkeltu retro stiliaus paveiksliuku (lazeriniu spausdintuvu spausdintas paveiksliukas buvo perkeltas naudojant klijus, skirtus audinių dekoravimui). Po paveiksliuku prisiuvau medžiaga trauktų sagučių ir "pasodinau" nertą lininį "kvietką".

Atrodo, tiek nedaug dariau, nu bet užtrukau... ech :)

7 komentarai:

  1. super dovana :) noreciau tokios :) viskas patiko nuo A iki Z.Saunuole!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Nieko sau mažai darbo... :D

    Labai kruopštu, gražu ir kūrybiška!

    AtsakytiPanaikinti
  3. Uoj, ačiū už tokį netikėtą gerą įvertinimą :) Aš iš tikrųjų kai pradėjau rašyti, ką čia padariau, tai pamačiau, kad tik krapščiausi ilgai, o sąrašas darbų tai labai trumpas :)
    Labai malonu, kai tavo darbas įvertinamas kitų skrebukių :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Fantastika, ir dar dekliukas.. na super, tikrai kad nemazai darbo.

    AtsakytiPanaikinti
  5. labai labai gražu... tokia moteriška užrašinė... ir labai patiko ta drobinė detalė.

    AtsakytiPanaikinti
  6. Labai patiko užrašinė ir indėkliukas jai skirtas.
    O dabar plačiau papasakok kaip perkelei ta vintažini paveiksliuka? Spausdinta lazeriniu printeriu ant popieriaus, kurio paviršių ištepei audiniui skirtais klijais. Kada klijai išdžiuvo sudrėkinai popieriaus bloga pusę ir nutrynei popierių kad liktų tik klijų/paveiksliuko plėvelė, ar ne?

    Anksčiau nusipirkau knygą 'Image transfers' tai ten gausiausių metodų kaip perkelti paveiksliukus įvairiais klijais, mediumais ir chemikalais. Pagalvojau gal tokiu metodu ir atlikai?

    AtsakytiPanaikinti
  7. Taip, Irma, šituo principu ir perkėliau. Pirma pačią medžiagą klijais tepiau, kai išdžiuvo vėl tepiau ir dėjau paveiksliuką, kai paveiksliukas išdžiuvo sušlapinus nutryniau baltą popieriaus sluoksnį, kai viskas nudžiuvo galutinį klijų sluoksnį tepiau, kad užtvirtintų paveiksliuką. Ir aišku vis lyginau... lyginau :)
    Čia visa eiga iš principo gal ir su visais audinio mediumais panaši...

    AtsakytiPanaikinti